van der Zande Terrazzo en Mozaiek

 
 
een badkamer met een terrazzo vloer

In oude huizen worden terrazzo vloeren met prachtig resultaat herstelt, terwijl nieuwe huizen juist dankzij terrazzo extra gaan leven.

Waar komt terrazzo vandaan?

Terrazzo, veelal gecombineerd met mozaiek is een techniek die reeds zeer gewild was in het oude Rome. Afgezien van de vele voordelen die het materiaal te bieden heeft, zoals waterdichtheid en slijtvastheid, is het, mits de juiste kleuren en composities gebruikt worden, de mooiste bedekking van een vloer.

Reeds eind 19de eeuw brachten Italiaanse maestros terrazzo naar Nederland, om in menige notabelenwoning te schitteren . Halverwege de 20e eeuw werd terrazzo ook ontdekt door de sociale woningbouw. Echter, door eenzijdig gebruik van materiaal en kleur, raakte terrazzo, ook wel granito genoemd in die tijd, uit het zicht, met als gevolg dat er in Nederland nog maar weinig ambachtelijke terrazzowerkers over zijn gebleven.

De laatste decennia echter, is terrazzo weer helemaal terug. Traditionele vloeren maar ook moderne, gemaakt met marmers uit verre oorden, in kleuren, waarvan men voorheen nog slechts kon dromen, behoren nu tot de mogelijkheden.

In oude huizen worden terrazzo vloeren met prachtig resultaat herstelt, terwijl nieuwe huizen juist dankzij terrazzo extra gaan leven.

Wat kost terrazzo?

Vul in een minuut het formulier in en ontvang onze offerte binnen 3 werkdagen thuis! vraag een offerte aan

 
afbeelding afbeelding afbeelding afbeelding afbeelding afbeelding