van der Zande Terrazzo en Mozaiek

 
 
een badkamer met een terrazzo vloer

In oude huizen worden terrazzo vloeren met prachtig resultaat herstelt, terwijl nieuwe huizen juist dankzij terrazzo extra gaan leven.

Hoe wordt terrazzo gemaakt?

Voordat de terrazzolaag aangebracht kan worden,Dient er een tussenlaag te worden gelegd,deze tussenlaag is te vergelijken met een cement-dekvloer, en biedt optimale hechting voor het terrazzowerk.In deze tussenlaag worden eventuele vormen of reliefs vast aangebracht

Meestal kiest men voor terrazzo in twee kleuren,een donkere band aan de buitenzijde,en een lichter middenvlak, eventueel aangevuld met een mozaiekrand, en een opstaande sanitaire plint. Na droging van de band kan het middenvlak getrokken worden,het walsen van de vloer is van groot belang voor de verdichting en de kwaliteit van de vloer.

Na een week uitharden,kan begonnen worden met schuren,eindelijk is er resultaat te zien. Terwijl er met steeds fijner materiaal geschuurd wordt,gaat de vloer er prachtig uitzien.

restauratie

In veel huizen liggen nog prachtige terrazzo vloeren. Deze zijn jaren geleden met veel vakmanschap aangelegd,maar hebben door diverse oorzaken, zoals slijtage,verzakkingen en lijmresten nogal te lijden gehad.op de foto hiernaast ziet u dat er zelfs een sleuf is ingehakt,die met beton weer is opgevuld,verder zitten er hardnekkige tapijtlijmresten op en zijn de plinten geschilderd.

Allereerst is alle beton uit de sleuf gehakt,die daarna weer met terrazzo is gevuld,verder zijn enkele kleine scheurtjes gedicht. Vervolgens wordt de vloer geheel wordt overgeschuurd inclusief de plinten, zodat daar geen verf meer op zit.

Het resultaat, een nieuwe vloer, en bedenk dat het wel heel erg moet zijn, voordat wij zeggen dat uw vloer niet meer te redden is.

Wat kost terrazzo?

Vul in een minuut het formulier in en ontvang onze offerte binnen 3 werkdagen thuis! vraag een offerte aan

 
afbeelding afbeelding afbeelding afbeelding afbeelding afbeelding